سلام و عرض ادب خدمت شما سبزاندیشان گرانقدر.
جنگلانه مشارکتیست خودجوش به مناسبت دهه تنوع زیستی که با توجه به خشکیدگی وسیع رویشگاههای جنگلی و مرتعی کشور عزیزمان ایران (بدلیل اقدامات مخرب انسانی، صنعتی، چرای دام، سرشاخه زنی، شخم زیراشکوب، ریزگردها، خشکسالی، تغییر اقلیم، تهیه ذغال و شیوع بیماری ها و آفات گوناگون)، با همکاری سازمانهای غیردولتی و با اهداف زیر اجرا میگردد:
۱- تازهداشتن عرصههای جنگلی و مرتعی کشور
۲-شناخت و حمایت از گونههای گیاهی در معرض خطر (بومی) و آشنایی با روش کاشت آنها
۳-معرفی جایگاه واقعی و نقش مردم بخصوص جوامع محلی در احیاء، نگهداری و حفاظت از زیگونگی(تنوع زیستی)
۴- ترویج استفاده از گونههای بومی کمآببر بجای گونههای وارادتی نامتناسب با اقلیم ایران.
۵- حرکت به سمت معیشت مکمل و توسعه پایدار فعالیتهای طبیعتمحور از جمله گردشگری در مناطق دارای ظرفیت؛
۶- کمک به تقویت آبخوانها و جلوگیری از فرسایش خاک با ترمیم، احیا و افزایش مناطق جنگلی و مرتعی؛
۷- تقویت و ترویج فرهنگ بومی و دیرینهی «یاریگری» در راستای حفاظت از آب و خاک میهن؛
خانه فرهنگ بومگردان پارس بعنوان ایدهپرداز و هماهنگکننده طرح، حمایت و همراهی سازمان جنگلها، منابع طبیعی و آبخیزادری کشور و سازمان حفاظت محیط زیست کشور را بهمراه دارد.
این طرح ملی برای نخستین بار در ۵ دی ماه ۹۳، در ۱۴ استان کرمانشاه، ایلام، لرستان، کردستان، آذربایجان غربی، تهران، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، اصفهان، آذربایجان غربی، مازندران، قزوین و استان فارس برگزار شد، که در نهایت بیش از ۲۱۰۰ نفر در سراسر کشور، بیش از ۱۶۱ هکتار از رویشگاههای آسیب دیده را با کاشت بذر و نهالهای بومی احیا کردند. در سال دوم اجرای طرح با همراهی ۲۶ استان کشور در قالب ۲۵۰ تشکل مردمی، در تاریخ ۲۷ آذرماه ۹۴، بیش از ۸۳۰۰ نفر، افزون بر ۱۰۸۰ هکتار از جنگلها و مراتع آسیب دیده بذرهای بومی درختان اقلیم خود را با کاشت بذر، احیا کردند.
بهترین شکل نگهداری و تازهداشتن طبیعت کشورمان با حضور و نقش پررنگ جوامع محلی هرمنطقه میسر میشود، چرا که در طی سالیان دراز مردم هر منطقه همزیستی با رویشگاههای محل زندگی خود را بهتر آموختهاند.
انتخاب عرصههای مناسب کاشت بذر با هماهنگی ادارات محیط زیست و منابع طبیعی هر استان و با مشورت جامعه محلی آن مکان صورت خواهد گرفت. علاقمندان میتوانند پس از ارزیابی عرصه، بذر گونه مورد نظر را از سازمانهای مربوطه دریافت و به روشی بسیار ساده (کپهکاری: کپهکاری قراردادن مقدار معینی بذر در خاک جهت رویش و جوانه میباشد.) بکارند.
این پروژه کاملا متکی به توان تشکلها و سازمانهای غیردولتی و جوامع محلی و علاقمندان به طبیعت میباشد و هیچ مبلغی بابت اجرای این پروژه دریافت نگردیده است.
نظرات کاربران:
نوشتن دیدگاه